Značaj i važnost nekih poljoprvirednih trendova koji su započeti u zadnjih par godina, poput farme do stola, urbane poljoprivrede, bezbednosti hrane i organskih proizvoda, postaju sve jasniji i sve opipljiviji.

Iako se velike količine novca ulažu u vertikalnu i zatvorenu poljoprivredu, gde je poslovni model upitan, skromno rečeno, TAPKIT nudi alternativu koja je zaokružena, primenjujući naprednu i efikasnu hidroponsku praksu uzgajanja koja je finansijski pristupačna i isplativa.

TAPKIT je kompletan paket koji uključuje staklenik, NFT (Nutrient Film Technique) hidroponski sistem, rasadničke stolove za uzgoj sadnica, opremu za pakovanje i frižider za upakovane proizvode.

Ovaj sistem dokazao se veoma uspešnim na globalnom nivou, a ne zahteva nikakvo prethodno iskustvo u hidroponici. Reč je o hidroponskom sistemu površine 500m2 sa podrškom za aplikaciju za mobilne uređaje. Nudi se u 4 modela, za različita klimatska područja: subtropsko, tropsko, hladno i pustinjsko.

Mobilna aplikacija iDroponics pruža svu podršku potrebnu za klijenta (uzgajivača) u svakodnevnom radu TAPKIT-a. Počinje detaljnom TAPKIT-instalacijom, detaljnim uputstvima, uključujući demonstraciju video zapisa. Zatim uzgajivača provodi kroz postupak setve, sadnje i žetve, uz laku navigaciju kroz rešavanje problema i često postavljana pitanja na osnovu 20 godina iskustva u hidroponici. iDroponics takođe uključuje alat za planiranje setve, presađivanja i berbe, formule za đubrenje i opcionalno nadgledanje osnovnih senzora instaliranih u stakleniku.

Tapkit 2

Sa godišnjom proizvodnjom od preko 125.000 glavica zelene salate i pak čoija, ili preko 250.000 svežeg bilja, ili bilo kojom drugom kombinacijom dve grupe useva, TAPKIT je pristupačna investicija koja omogućava profitabilno, mikro-poljoprivredno poslovanje.

TAPKIT se nedavno našao među finalistima Ag-Tech startupa koji se takmiče za prestižnu nagradu za održivost od strane britanskog programa za održivu nagradu Fast Track.

Ovaj sistem nudi najbolji povraćaj ulaganja u poređenju sa svim ostalim rešenjima za gradsku poljoprivredu i vertikalnu poljoprivredu. Za jednake investicije od 70.000 do 100.000 USD, TAPKIT proizvodi 3-4 puta veći godišnji prinos, sa veoma malim utroškom energije.

Tapkit 3

TAPKIT već ima svoje sisteme instalirane širom sveta, u Izraelu, Južnoj Koreji, Filipinima i Mauricijusu. Slede instalacije u SAD-u, ostrvu Aruba i zapadnoj Evropi. Svima uspešno upravljaju preduzetnici koji nisu imali poljoprivredno iskustvo. Sveži proizvodi uzgajani u TAPKIT sistemima prodaju se u lokalnoj četvrti,  u lokalnim prodavnicama, hotelima i restoranima u neposrednoj blizini mesta gde rastu, nudeći svežinu koja se ničime ne može nadmašiti.

TAPKIT je savršen sistem za različite primene, za porodične farme, odmarališta, škole, staračke domove, supermarkete, restorane i kuhinje velikih organizacija.

Tapkit 4

TAPKIT je razvio TAP Ltd. (osnovan 1958. godine) kako bi hidroponsku proizvodnju svežeg bilja i lisnatog zelenog povrća učinili dostupnim za male i srednje uzgajivače, mikro poljoprivrednike i porodične farme, kao i za različite organizacije i ustanove.

Sa 60 godina iskustva u zaštićenoj poljoprivredi, Teshuva Agricultural Projects Ltd. (TAP) gradi komercijalne hidroponske plastenike širom sveta. NJihova vizija je da  se omogući pristupačno rešenje svakom pojedincu da postane uspešan hidroponski poljoprivrednik, koji svojoj zajednici, pouzdano i sigurno, daje zdravo i hranljivo povrće.

Tapkit 5

Specijalizovan za srednje do velike projekte (2-50 hektara), TAP ima iskustva u izgradnji uspešnih hidroponskih operacija u Evropi, SAD, Aziji i Centralnoj i Južnoj Americi.

Pod nadzorom TAP-ovih proizvodnih profesionalaca, TAP operacije postavljaju standarde za visoku efikasnost, visoke prinose i ekološki održivu poljoprivredu.

Stručni tim je posvećen pomaganju klijentima, ma gde se oni nalazili u svetu. Pomažu im u ostvarivanju najvećih prinosa vrhunskih useva koristeći napredne tehnologije koje su ekološki bezbedne i imaju dokazanu isplativost.