Tehnologija

Saturasov patentirani senzor, StemSense ™, prva je komercijalno isplativa tehnologija za direktno merenje potencijala matične vode (SVP). Ugrađen u deblo drveta i povezan sa vaskularnim tkivom, naš senzor pruža jednu određenu vrednost koja je sve što trebate da biste optimizovali navodnjavanje.

Saturasov automatizovani sistem, jednostavan za upotrebu, pruža najtačnije podatke u realnom vremenu dostupne na tržištu danas. Naša tehnologija zahteva minimalan broj senzora po hektaru (1-3 senzora), što ga čini isplativim rešenjem.

Sveti gral preciznog navodnjavanja danas je Stem Vater Potential (SVP) – naučno priznati, vrlo precizan parametar za određivanje stanja vode u usevima. SVP tačno ukazuje na nivo stresa kod drveća. To je najmanje prostorno promenljivo svojstvo u voćnjaku ili vinogradu, jer deblo integriše stanje vode biljke od tla i do atmosfere.

Danas je jedini način praćenja SVP ručni, radno intenzivan i skup. Ostali proizvodi za merenje navodnjavanja pružaju indirektna merenja i podložni su mnogim promenljivim.

Sa godinama istraživanja i razvoja, kombinujući tehnologije iz mehaničkog, električnog, pa čak i medicinskog sveta, Saturasov StemSense ™ je prvi koji je uspešno pratio stanje vode biljke direktno kroz vodeno tkivo stabla.

INOVATIVNE KARAKTERISTIKE

Saturasovi visoko precizni senzori su jedini ugrađeni u stablo drveta i nude automatsko merenje potencijala matične vode (SVP), kombinovano sa lakoćom upotrebe po znatno nižoj ceni od proizvodi koji su trenutno na tržištu.