Generalni Zastupnik NETAFIM-A Za Srbiju od 2004

Avital Agro je generalni zastupnik Netafim-a za Srbiju od 2004. godine. Netafim, pionir u sistemima „kap po kap“ pruža inovativna rešenja za postizanje maksimalnih rezultata uz uštedu vode, smanjenje erozije tla i sprečavanje zasoljavanja zemljišta. Netafimovi proizvodi su godinama na vrhu tehnologije, a u kombinaciji sa ogromnim iskustvom vrhunskih agronoma, Netafimova rešenja daju izuzetne rezultate više od 50 godina.

Štete od mraza i niskih temperatura mogu drastično uticati na biljke, što može dovesti do smanjenih prinosa ili lošeg kvaliteta proizvoda. Iako je na raspolaganju značajan broj metoda koje doprinose u borbi protiv nastanka šteta usled izmrzavanja, proizvođačima je cilj da njihov izbor bude najisplatljiviji i najefikasniji u očuvanju biljaka i plodova.

Rešenja za precizno navodnjavanje


Voćnjaci

Podizanje voćnjaka zahteva veliku investiciju i visoki stepen rizika.Precizno navodnjavanje i fertigacija su napravljeni tako da Vam omogućavaju postizanje vrhunskih, ujednačenih prinosa i obezbedjuju dobru kondiciju biljaka, bez obzira na promenu mikroklimatskih uslova iz godine u godinu.

Otvoreno polje

Nepredvidivi vremenski uslovi, nestabilno tržište i povećanje troškova proizvodnje biljaka na otvorenom polju predstavljaju balans izmedju pametnog upravljanja rizikom i optimalnog upravljanja proizvodnjom. Tu nastupaju precizno navodnjavanje i fertigacija.

Proizvodnja u zaštićenim uslovima

Ukoliko se odlučite na veliku investiciju proizvodnje biljaka u plastenicima ili staklenicima, moraćete da obratite pažnju na optimizaciju produktivnosti po m2, kako biste dobili brži povraćaj investicije. Potrebna Vam je velika preciznost i velika kontrola nad proizvodnjom.

Product offering

Kapljači i kapajuće cevi

Za veće i kvalitetnije prinose, potrebno je da svaki kapljač na plantaži da apsolutno jednaku količinu vode i hraniva koji dolaze do korena svake biljke u zasadu.

Filteri

Filteri imaju funkciju da zaštite sistem za navodnjavanje. Oni treba da spreče prljanje i začepljenje sistema, tako da voda bude isporučena po planu navodnjavanja, što će biljkama obezbediti zdravlje i dobru kondiciju. Oni treba da budu namenjeni Vašoj vodi i protoku Vašeg sistema.

Najviše od svega, oni treba da daju sigurnost da će Vaša investicija u navodnjavanje biti bezbedna.


Rasprskivači, mikro i specijalni emiteri

Najbolji rasprskivači i emiteri su pouzdani i dugovečni. Oni treba da rade veoma naporno i da izdrže teške uslove, a da u isto vreme imaju pouzdanu i ujednačenu distribuciju vode, iz dana u dan, iz godine u godinu.

Fleksibilna i PE creva

Ne biste ni pomislili da je bilo toliko inovacija u cevima za glavni i za sekundarni cevovod. Ali novi dizajn, novi materijali i specijalna oprema, čine ih mnogo lakšim i mnogo efikasnijim za postavljanje i za operativnost sistema za navodnjavanje.

Verovali ili ne, bićete impresionirani cevima.

Konektori

Konektori koje izaberete za sistem za navodnjavanje moraju biti pouzdani što se tiče curenja ili spajanja , ali i moraju biti laki i pouzdani za upotrebu i montiranje.

Treba da budu pametno dizajnirani i napravljeni od sirovine vrhunskog kvaliteta, kao i da budu otporni na oštećenja od UV zračenja i od temperaturnih kolebanja.

Ventili

Ventili su čuvari preciznog sistema za navodnjavanje. Oni kontrolišu protok vode, regulišu pritisak i brzinu protoka, obezbedjuju optimalno funkcionisanje sistema, što obezbedjuje vrhunski kvalitet biljne proizvodnje.

Sa našim ventilima možete ostati fokusirani na Vaše biljke i imati poverenje u sistem za navodnjavanje koji će pouzdano raditi za Vas.